Oua portugheze delicioase

Printeaza

Oua portugheze delicioase din: rosii, oua, sare, piper, spanac, ulei de masline, ceapa, ciuperci, pesmet, parmezan.

Ingrediente:Oua portugheze delicioase

  • 6 roşii mari cărnoase
  • 6 ouă mari
  • 1 1/2  linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă piper negru măcinat
  • 300 g spanac
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 300 g ciuperci tocate
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

De la fiecare rosie se taie un capacel gros; se scot miezul si semintele. Rosia se sareaza pe dinauntru si se lasa la scurs pe un prosop de hartie.

Frunzele de spanac se asaza intr-o tigaie, se acopera cu un capac si se lasa sa se inmoaie la fic potrivit, timp de 1-2 minute. Se incinge cuptorul la 175 de grade. Se unge o tava cu ulei; in restul de ulei se caleste ceapa tocata. Se adauga ciupercile si se calesc 5 minute; se adauga, spanac, pesmet, branza, sare si piper.

Se sterge fiecare rosie si se umple cu amestecul de spanac. Se asaza in tava; se aprge cate un ou in fiecare rosie si se acopera cu o folie de aluminiu.

Se coc 20-25 de minute pana cand sunt gata oule.

 

Oua portugheze delicioase

Oua portugheze delicioase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.