Oua ochiuri cu sos de ciuperci

Printeaza

Oua ochiuri cu sos de ciuperci din: oua, apa, otet, ceapa, unt, faina, vin, sare, piper, ciuperci, usturoi.

Ingrediente:Oua_ochiuri_cu_sos_de_ciuperci

  • 4 oua
  • 2 l apa
  • 2-3 linguri otet
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper
  • 150 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • 2 catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Pentru sos, cureţi ceapa, usturoiul şi ciupercile sau le scurgi pe cele din conservă. Tai mărunt ceapa, iar ciupercile în felioare.

Topeşti într-o tigaie untul şi căleşti ceapa tocată şi usturoiul. Dacă foloseşti ciuperci proaspete, le adaugi în tigaie în momentul în care ceapa devine sticloasă, iar dacă foloseşti ciuperci din conservă, le pui în sos la sfârşit.

După ce s-au înmuiat ciupercile, presari făina, amesteci şi torni treptat vinul diluat cu 100 ml apă.

Continui fierberea până se îngroaşă sosul, amestecând mereu, apoi sărezi şi condimentezi sosul după gust. Fierbi apa împreună cu oţetul.

După primele clocote, reduci intensitatea focului la mic şi torni încet conţinutul ouălor, evitând să spargi gălbenuşul.

Le fierbi 3 minute, pentru ca gălbenuşul să rămână moale. Le scoţi cu spumiera şi le serveşti împreună cu sosul de ciuperci.

Oua ochiuri cu sos de ciuperci

Oua_ochiuri_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.