Ouă cu legume în stil turcesc (Menemen)

Printeaza

Oua cu legume in stil turcesc din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, zahar, oua, patrunjel, iaurt si usturoi.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cepe, feliate
  • 1 ardei gras rosu sau verde, taiat pe jumatate, curatat de cotor si feliat
  • 1-2 ardei iuti, fara seminte si feliati
  • 400 g rosii
  • 1-2 lingurite de zahar
  • 4 oua
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat grosier
  • 6 linguri de iaurt gras
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie cu fundul gros. Se sotează ceapa, ardeii şi roşiile, amestecând încontinuu, până se înmoaie, apoi se adaugă zahărul amestecând bine. Se lasă pe foc până când lichidul scade şi apoi se asezonează.

Cu ajutorul unei linguri de lemn, se formează patru adâncituri în amestecul de roşii. în fiecare din aceste adâncituri se pune câte un ou. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă pe foc mic până când ouăle se încheagă complet.

Se amestecă bine iaurtul cu usturoiul şi se asezonează. Menemen se serveşte cu pătrunjel proaspăt presărat pe deasupra şi cu iaurtul aromat cu usturoi.

Ouă cu legume în stil turcesc

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • menemen reteta
  • menemen turcesc

3 comentarii

  1. Mariana Bolota

    Ouale astea as vrea sa le incerc si eu

  2. M-au atras mai intai ingredientele sanatoase apoi timpul scurt de pregatire. E atat de usor de facut si a fost delicios! Va multumesc pentru reteta!

  3. Nu prea e sanatate in reteta asta, dar daca tu asta vezi :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.