Oua jumari cu unt si patrunjel

Printeaza

Oua jumari cu unt si patrunjel din: oua, sare, piper, apa, unt sau frisca, patrunjel.

Ingrediente:Oua jumari cu unt si patrunjel

  • 8 ouă
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 4 linguriţe apă
  • 25 g unt, pentru gătit
  • 2 linguri unt moale sau frişcâ
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se bat ouăle cu condimentele şi cu apa, 20-30 de secunde, până se amestecă albuşurile cu gălbenuşurile. Fundul şi laturile tigăii se ung cu unt. Se toarnă ouăle în tigaie şi se dau la foc mic.

Se amestecă încet, continuu, în toată tigaia. în următoarele 2-3 minute, până se încălzesc treptat ouăle, pare că nu se întâmplă nimic. Brusc se vor îngroşa, formând un fel de budincă.

Se amestecă rapid, luând tigaia la intervale regulate de pe foc, până când ouăle sunt aproape de consistenţa dorită. Se iau de pe foc, deoarce vor continua să se îngroaşe.

De îndată ce au consistenţa dorită, se adaugă amestecând untul moale sau frişca. Se asezonează după gust, se pun pe un platou, se decorează cu pătrunjel şi se servesc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.