Oua en cocotte

Printeaza

Oua en cocotte

Oua en cocotteFrancezii au una dintre cele mai ridicate rate de consum de ouă din lume – 225 de ouă pe cap de locuitor în anul 2005. O parte din acestea se folosesc la prepararea unor sosuri consistente precum maioneza şi sosul olandez sau în deserturi minunate precum creme caramel.

Insă multe dintre ele sunt sparte cu delicateţe în mici forme franţuzeşti de budincă, unse cu unt pentru a fi apoi coapte en cocotte. Ouăle preparate după această metodă sunt asezonate şi apoi coapte aproximativ 10 minute.

Consistenţa lor cremoasă, cu albuşul tare şi gălbenuşul cleios, reprezintă baza unor variaţiuni foarte libere. în forma de copt se pot adăuga ierburi aromate tăiate mărunt înainte de a turna oul, sau se poate adăuga o lingură de smântână peste ou.

Ciupercile sau legumele călite uşor, de la anghinare până la dovlecei, completează, de asemenea, foarte bine gustul ouălor. Pentru a obţine un fel de mâncare consistent, pe care îl puteţi servi la prânz sau cină, puneţi alături de aceste ouă şuncă tăiată bucăţi sau o brânză cu gust puternic, rasă.

Serviţi cu salată.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.