Ouă dulci cu glazură de lămaie

Printeaza

Ouă dulci cu glazură de lămaie

Ouă dulci cu glazură de lămaie

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi cu cacao
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 250 g rahat colorat
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • 50 g miezuri de nucă
  • 20 g stafide
  • 150 ml lichior de cafea
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 ml apă
  • coloranţi alimentari
  • fructe confiate

Preparare:

Biscuiţii se sfărîmă cu un sucitor sau cu un ciocan de şniţele şi se pun într-un castron mai mare. Stafidele se pun la înmuiat în lichiorul de cafea cu o seară înainte. Miezurile de nucă se sfărîmă sau se macină, rahatul se taie în cubuleţe şi se pune peste nuci. Zahărul tos se amestecă bine cu apa şi se pune la fiert.

Se lasă pînă cînd a devenit ca un sirop, se amestecă şi cu untul tăiat în cuburi, se lasă să se topească untul şi se toarnă peste biscuiţi.

Se adaugă rahatul, nucile şi stafidele, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, două linguri de esenţă de rom şi se amesteca pînă cînd rezultă o compoziţiei omogenă.

Se ia cîte puţin din compoziţie şi i se dă formă de ou. Se lasă să se răcească complet, se trece printr-o glazură din zahăr pudră şi suc de lămîie. Se lasă să se întărească şi se stropeşte cu colorant.

Ouă dulci cu glazură de lămîie.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.