Oua de prepelita

Printeaza

Oua de prepelita

Oua de prepelitaOuăle de prepeliţă japoneză au pete maro închis, aurii, albastru-gri sau alb. Sunt mici, având aproximativ o cincime din dimensiunea unui ou obişnuit de găină. Ele pot fi marinate în sos de soia, murate sau pur şi simplu fierte tari şi servite în cuib de tâitei japonezi ramen.

De asemenea, se pot pune pe bete pentru frigărui, ornate cu o „coadă” de pătrunjel şi „ochi” din seminţe de susan. Dimensiunile lor sunt adecvate bucătăriei asiatice (japoneze, chineze, coreene) care, în mod tradiţional, pregăteşte şi serveşte porţii individuale mici.

In afara Asiei, ouăle de prepeliţă sunt deseori asociate cu mâncărurile pentru gurmanzi. Datorită dimensiunii lor sunt un ingredient preferat al canapelelor fanteziste. Cine ar putea rezista în fata unui minuscul ou de prepeliţă, cu creme fraiche sau cu puţin caviar?

Pentru a cumpăra ouă proaspete de prepeliţă, trebuie să găsiţi un magazin cu o ofertă mai diversificată de ouă decât supermarketurile obişnuite. Curăţarea cojii poate fi destul de laborioasă, însă ouăle de prepeliţă se pot cumpăra şi gata fierte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.