Oua cu legume

Printeaza

Oua cu legume din: ulei, pasta de ardei, bulion, ceapa, ardei, usturoi, chimen, oua, boia, rosii, feta, patrunjel, sare.

Ingrediente:Oua_cu_legume

  • 2 linguri ulei
  • o linguriţă pastă iute de ardei (harisa)
  • 2 linguriţe bulion
  • 1/2 ceapă
  • 2 ardei graşi
  • 4 căţei usturoi
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 4 ouă
  • 1/2 linguriţă boia
  • 400 g cuburi de roşii
  • 60 g feta
  • o legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul, se adaugă harisa, bulionul, ceapa tocată mărunt, ardeii tăiati fideluţă, usturoiul felii, boiaua, chimenul si un praf sare.

Se lasă pe foc 10 minute amestecâd din când în când, până ce ardeii se înmoaie.

Se adaugă cuburile de roşii, se lasă să ajungă la punctul de fierbere si apoi se lasă 10 minute la fiert pentru a obţine un sos gros.

Se fac patru goluri în acest sos gros unde se pun cele patru ouă sparte separat. Se presară brânză şi se lasă 10 minute să se închege albuşurile.

Se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat.

Oua cu legume

Oua_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.