Ouă coapte cu şuncă şi spanac

Printeaza

Ouă coapte cu şuncă şi spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, ardei copti, sunca, spanac, oua, pudra de ardei cayenne si paine crocanta.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat fin
  • 400 g de rosii din conserva
  • 100 g de ardei copti din borcan, scursi si feliati
  • 200 g de sunca slaba, feliata
  • 50 g spanac tanar
  • 2 oua medii
  • 1 varf de cutit pudra de ardei cayenne
  • paine crocanta, pentru servit

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°/gaz 4. încinge uleiul într-o cratiţă care poate fi dată şi la cuptor. Adaugă ceapa şi soteaz-o 6 minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi ardeiul iute şi mai sotează câteva minute. Răstoarnă conserva de roşii şi 100ml de apă peste amestecul de ceapă.

Asezonează, apoi adaugă ardeii copţi şi şunca şi amestecă bine. Adu totul la punctul de fierbere şi lasă pe foc 10 minute, până când sosul începe să se îngroaşe. Adaugă spanacul, amestecând încontinuu până se înmoaie.

Formează două adâncituri în sosul obţinut şi aşază în ele ouăle. Presară pudră de cayenne şi dă totul la cuptor 10 minute, până când ouăle se încheagă. Serveşte imediat alături de pâine crocantă.

Ouă coapte cu şuncă şi spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.