Oua coapte in aluat

Printeaza

Oua coapte in aluat din: oua, iaurt, faina, praf de copt, zahar, sare.

Oua_coapte_in_aluat

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 1 gălbenuş

Pentru aluat:

  • 250 g iaurt
  • 1 ou
  • 280 g făină
  • 1 pliculeţ cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă cu zahăr
  • 1 linguriţă cu sare

Mod de preparare:

Amestecă făina cernută cu praful de copt, sarea şi zahărul. Separat, bate iaurtul cu oul şi toarnă amestecul peste făină.

Frământă toate aces­te ingrediente până obţii un aluat potrivit de moale şi lasă-l la crescut 30 de minute. Modelează din aluat patru bărcuţe precum în imagine.

Presează-le în mijloc şi aşază câte un ou fiert seoarat. Pune deasupra, în cruce, două fâşii de aluat.

Aşază bărcuţele într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Unge deasupra cu gălbenuş şi lasă la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute.

Oua coapte in aluat

Oua_coapte_in_aluat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.