Oua coapte cu sos de rosii

Printeaza

Oua coapte cu sos de rosii din: rosii, usturoi, anchoa, unt, mozzarella, ceapa, fulgi de ardei, paprika, piper, sare, busuioc, oua.

Ingrediente: Oua coapte cu sos de rosii

  • 420 g roșii zdrobite
  • 6 catei usturoi, tocat
  • 2 fileuri anchoa, tocate
  • 1 lingură unt
  • ¼ ceasca mozzarella mărunțită
  • ½ ceapă, tocată
  • ½ linguriță fulgi de ardei roșu
  • ½ linguriță de paprika
  • ¼ linguriță de piper
  • sare
  • busuioc proaspat
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Ungeti 4 forme termorezistente. Se taie ceapa si se toaca usturoiul.

Într-un castron mic, amestecați roșiile cu ansoa, fulgi de ardei, boia de ardei, paprika si piperul. Încălziți o cratiță la foc mediu. Se topește untul.

Adăugați ceapa si gatiti 7-8 minute. Se adaugă usturoiul, gatiti încă 2-3 minute.

Împărțiți sosul în forme, adăugați ouăle. Coaceți timp de aproximativ 7-8 minute, apoi presarati cu mozzarella. Coaceți timp de încă 4-5 minute.

Scoateti din cuptor, presarati cu busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.