Oua Benedict delicioase

Printeaza

Oua Benedict delicioase din: oua, paine neagra, sunca, otet, galbenusuri, mustar, iaurt, ceapa verde, sare, piper.

Ingrediente:Oua_Benedict_delicioase

  • 4 oua
  • 4 felii paine neagra
  • 4 felii sunca fara grasime
  • o lingurita otet
  • pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita mustar
  • 150 g iaurt
  • un fir ceapa verde tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru sos se amestecă gălbenuşurile, muştarul şi iaurtul şi apoi se transferă la bain-marie unde se fierb 15 minute ame­stecând până ce se îngroaşă. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, sare si piper. Se trage vasul de pe foc şi se păstrează la cald deasupra apei în care a fiert la bain- marie.

In apă clocotită cu oţet se pun ouăle sparte separat şi se lasă 3 minute. Intre timp, se prăjesc feliile de pâine si se pun pe fiecare farfurie. Se pune câte o felie de şuncă, câte un ou şi se aduc la masă imediat cu sosul alături.

Oua Benedict delicioase

Oua_Benedict_delicioase

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.