Ouă Benedict cu cartofi

Printeaza

Ouă Benedict cu cartofi din: oua, paine, cascaval bacon, boia, sare, piper, ulei, cartofi, ceapa rosie, patrunjel, ulei si boia.

Ingrediente:Oua_Benedict_cu_cartofi

  • 8 oua
  • 8 felii paine
  • 8 bucati cascaval
  • 8 felii bacon
  • o lingurita boia
  • piper
  • sare
  • 2-3 linguri ulei

pentru garnitura:

  • 4 cartofi mari
  • o ceapa rosie
  • o legatura patrunjel
  • ulei
  • o lingurita boia

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După aceea, se curăţă de coajă, se taie cubu-leţe şi se înăbuşesc în untul topit, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil. Separat, se taie pâinea felii potrivite şi se prăjeşte.

Intr-o tigaie, se pune uleiul la încins. Se pun la început feliile de bacon, apoi caşcavalul, se lasă 2-3 minute pe o parte şi 2-3 pe cealaltă parte, se scot pe farfurie şi, dacă mai este nevoie, se adaugă puţin ulei. Se sparg ouăle şi se prăjesc. Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce.

Se ornează feliile de pâine cu caşcavalul şi baconul rumenite şi, deasupra, se pun ouăle. Se ser­vesc cu garnitură de cartofi ţără­neşti şi se ornează cu pătrunjel.

Ouă Benedict cu cartofi

Oua_Benedict_cu_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.