Ostropel de pui
PrinteazaOstropel de pui din: pui, ulei, ceapa, usturoi, bulion, piper, dafin, faina, vin sec, sare.
- 2 pui mai mici
- 6 linguri ulei (sau untură)
- 2 cepe
- 1 legătură usturoi verde (sau 1 căpăţânâ de usturoi)
- 1 lingură bulion
- piper boabe (zdrobit puţin)
- foi de dafin
- 1 linguriţă făină
- 1 pahar vin sec
- sare
Mod de preparare:
Puii se curăţă, se spală şi se taie în 8-10 bucăţi. Carnea se puneîntr-o cratiţâ (3 I) la prăjit. Când este aproape gata, se scoate carnea şi se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa s-a muiat, se adaugă carnea, usturoiul verde, tăiat în bucăţi de 2-3 cm (sau usturoiul vechi pisat mai mare), piperul, bulionul, frunzele de dafin, făina şi o cană de supă sau apă.
Cratiţa se pune la foc potrivit şi se lasă să fiarbă mocnit. Când sosul a scăzut, se toarnă un pahar de vin şi se mai lasă puţin la foc.
Ca variantă, menţionăm utilizarea suplimentară, sau în locul vinului, a 1-2 linguri de oţet de vin diluat cu apă.
Pofta buna!