Ostropel de pui

Printeaza

Ostropel de pui din: pui, ulei, ceapa, usturoi, bulion, piper, dafin, faina, vin sec, sare.

Ingrediente:Ostropel de pui

  • 2 pui mai mici
  • 6 linguri ulei (sau untură)
  • 2 cepe
  • 1 legătură usturoi verde (sau 1 căpăţânâ de usturoi)
  • 1 lingură bulion
  • piper boabe (zdrobit puţin)
  • foi de dafin
  • 1 linguriţă făină
  • 1 pahar vin sec
  • sare

 

Mod de preparare:

Puii se curăţă, se spală şi se taie în 8-10 bucăţi. Carnea se puneîntr-o cratiţâ (3 I) la prăjit. Când este aproape gata, se scoate carnea şi se pune la prăjit ceapa tăiată mărunt.

Când ceapa s-a muiat, se adaugă carnea, usturoiul verde, tăiat în bucăţi de 2-3 cm (sau usturoiul vechi pisat mai mare), piperul, bulionul, frunzele de dafin, făina şi o cană de supă sau apă.

Cratiţa se pune la foc potrivit şi se lasă să fiarbă mocnit. Când sosul a scăzut, se toarnă un pahar de vin şi se mai lasă puţin la foc.

Ca variantă, menţionăm utilizarea suplimentară, sau în locul vinului, a 1-2 linguri de oţet de vin diluat cu apă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.