Ostropel de pui cu patrunjel

Printeaza

Ostropel de pui cu patrunjel din: ciocănele de pui, usturoi, făină, bulion, sare, patrunjel.

Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului.

 

Ingrediente:Ostropel_de_pui_cu_patrunjel

  • 6 ciocănele de pui
  • 3 căpăţâni de usturoi
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Rumeneşti carnea în puţin ulei, după care adaugi usturoiul tocat mărunt (nu zdrobit) şi îl laşi câteva minute la călit.

Acoperi cu apă şi dai la foc mic, să fiarbă bine.

Adaugi bulionul şi o lingură cu făină dizol­vată în apă.

Mai fierbi câteva minute, până se leagă so­sul, potriveşti gustul de sare şi presari pătrunjel verde tocat.

Serveşti ostropelul cu mămăliguţă.

Ostropel de pui cu patrunjel

Ostropel_de_pui_cu_patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețeta clasică de ostropel de pui

Rețeta clasică de ostropel de pui din: pui, ceapa, usturoi, ulei de masline, boia de ardei, vin rosu, bulion de rosii, cimbru, sare, piper, patrunel.   Ingrediente: 1 pui tăiat în bucăți 2 cepe mari, tocate 3 căței de usturoi, mărunțiți 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia de ardei dulce 1 […]

 

 

retete

Ostropel de pui cu usturoi

Ostropel de pui cu usturoi din: piept de pui, ceapa, ardei, usturoi, rosii, ulei de masline, sare, piper. Ostropelul de pui cu usturoi este un fel de mâncare tradițional românesc, plin de arome delicioase. Puiul se rumenește frumos înainte de a fi combinat cu o sos aromat de roșii și usturoi. Ingrediente: 500 g de […]

 

Ostropel de pasare cu patrunjel

Ostropel de pasare cu patrunjel

Ostropel de pasare cu patrunjel din: gaina, ulei, faina, bulion, sare, usturoi, dafin, piper, patrunjel. Ingrediente: 1/2 găină mare 3 linguri cu ulei 2 linguri cu făină 2 linguri cu bulion sare 4-5 căţei de usturoi 1 foaie de dafin piper boabe 3-4 tije de pătrunjel   Mod de preparare: Curăţaţi pasărea, tranşaţi-o bucăţi potrivit […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.