Ostropel de dovlecei

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel.

Ingrediente:Ostropel de dovlecei

  • 3-4 dovlecei
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 ceapă
  • 200 ml suc de roşii
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Dovleceii spălaţi se curăţă de coajă şi se taie felii de 1,5 cm, se prăjesc în tigaia de teflon cu puţin ulei, întorcându-se pe ambele părţi până se rumenesc uşor.

Din ceapă, usturoi, făină şi suc de roşii se face un sos obişnuit. Dovleceii se aşază într-un vas peste care se toarnă sosul şi se dau la cuptor câteva clocote. Se garnisesc cu pătrunjel verde tocat fin. Se pot consuma calzi sau reci.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.