Origine: tortilla

Printeaza

Tortilla mexicană nu trebuie confundată cu cea spaniolă, care este o omletă umplută cu legume.

In Mexic şi în statele din sud-vestul Americii, dintre care unele au aparţinut cândva Mexicului, tortilla este un aliment de bază. Tortilla de porumb se prepară dintr-un aluat de masa harina, porumb alb uscat şi măcinat.

Tortilla are un diametru de aproximativ 15 cm. Aluatul este amestecat cu apă, apoi întins cât mai subţire posibil, cu un sucitor scurt şi uşor. Lipiile se coc într-o tavă.

Făina de porumb nu se păstrează vreme îndelungată, iar lipiile trebuie mâncate imediat, astfel încât se servesc la masă învelite într-un şervet cald sau se aduc într-un coş împletit, care reţine căldura.

Tortillas se umplu şi se rulează uneori, în acest caz fiind numite tacos.

Tortilla din grâu este deseori mai mare decât cea din porumb şi se prepară din făină albă, harina de trigo. Se pregăteşte şi se coace la fel ca o tortilla din porumb, dar se păstrează mai bine.

Se poate rula mai uşor, astfel încât este desectri umplută şi împachetată, formând un burrito sau o enchilada.

 

Tortilla

Tortilla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.