Orez sarbesc

Printeaza

Orez sarbesc

Ingrediente:Orez sarbesc

  • 300 g orez
  • ardei verde
  • 2 ardei graşi
  • 2 roşii
  • ceapă
  • l-2 crenguţe de rozmarin
  • ulei,sare,piper

Preparare:

Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o puţin în ulei, într-o cratiţă mai mare. Când s-a rumenit, adaugă orezul spălat în mai multe ape şi amestecă bine.

Lasă un pic, după care stinge cu apă (de trei ori cantitatea de orez), între timp, taie mărunt ardeii şi roşiile şi adaugă-le în cratiţă peste orez.

Amestecă uşor şi potriveşte gustul de sare şi piper. Lasă la fiert, la foc potrivit sau bagă cratiţă în cuptor.

Când orezul este fiert şi scăzut bine, adaugă frunzuliţele de rozmarin tocate.

Poţi să serveşti şi rece, ca atare sau pe post de garnitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.