Orez rosu

Printeaza

Orez rosu din: orez, ceapa alba, ardei gras, bulion, ulei, sare.

Ingrediente:Orez_rosu

  • 10 lingura orez
  • o ceapa alba uscata
  • un ardei gras rosu
  • o lingura bulion
  • o lingura ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

In ulei incins se pun la calit ceapa curatata si spalata in prealabil si ardeiul taiat cubulete cat mai mici. Dupa ce acestea s-au inmuiat, se adauga orezul si se lasa si acesta 2-3 minute la calit.

Se pune bulionul desfacut cu putina apa, se compteteaza cu apa cat sa acopere orezul si se presara sare. Se acopera vasul cu un capac. Se lasa la fiert pana ce apa scade, fara ca orezul sa fie complet uscat.

Se lasa 10 minute la racorit inainte de a-l aduce la masa.

Orez rosu

Orez_rosu

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.