Orez persan

Printeaza

Orez persan din: ulei, apa, turmeric, coriandru, orez basmati, sare roz, ceapa.

Ingrediente:Orez persan

  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 120 ml apă fierbinte
  • 1 linguriţă turmeric
  • 2 linguri coriandru
  • 200 g orez basmati
  • 1,5l apă rece
  • 1 linguriţă sare roz de Himalaya
  • 1 ceapă tăiată felii

 

Mod de preparare:

Se amestecă uleiul de măsline cu apă fierbinte, turmeric şi coriandru. Se pun deoparte.

Se aşază într-o cratiţă mare orezul Basmati, apa şi sarea şi se dau în clocot. Se lasă să fiarbă fără capac 12 minute, amestecând din când în când. Se scurge orezul şi se trece prin jet de apă rece.

Se încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu şi se presară un strat de orez şi unul de ceapă. Se toarnă jumătate din amestecul de mirodenii şi se fierbe 3 minute. Se adaugă restul de orez şi apoi restul de amestec de mirodenii.

Se acoperă tigaia cu un capac şi se fierbe înăbuşit 4 minute.

Se reduce focul la minimum şi se mai lasă să fiarbă astfel înăbuşit 20 minute fără să mai amestecăm.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.