Orez mozaic

Printeaza

Orez mozaic din: orez, carne de pui, ceapa, morcov, ardei, ciuperci, ou, castravete, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Orez_mozaic

  • 150 g orez
  • resturi de pui gătit
  • 2-3 fire de ceapă verde (sau felii de ceapă albă)
  • 1 morcov
  • 1 ardei roşu mic
  • 3-4 ciuperci proaspete
  • 1 ou
  • 1 castravete acru (sau orice altă murătură)
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Spală orezul şi pune-l într-o cratiţă la călit în uleiul încins. Adaugă imediat ceapa şi ardeiul tăiat cubuleţe. In continuare pune morcovul tăiat în cuburi foarte mici. Adaugă o cană cu apă, un praf de sare şi lasă să fiarbă la foc mic, până scade lichidul şi orezul se înmoaie, dar rămâne întreg.

Separat, căleşte ciupercuţele mărunţite. Când s-a evaporat şi apa pe care o lasă, adaugă peste ele oul bătut bine. Amestecă mereu. Amestecă cele două compoziţii împreună cu resturile de pui mărunţite, castravetele acru tăiat cubuleţe şi scurs de zeamă, potriveşte de sare şi piper şi modelează „buturugi”.

Serveşte imediat cu frunze de salată şi puţin oţet balsamic.

 

Orez mozaic

Orez_mozaic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.