Orez indian cu piept de curcan

Printeaza

Orez indian cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, orez, curcuma, supa de pasare, foaie de dafin, vin, morcovi, dovlecei, fasole verde, unt, lapte de cocos, smantana, garam masala.

Ingrediente:Orez_indian_cu_piept_de_curcan

  • 300 g piept de curcan taiat fasii
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 cesti orez
  • 1 lingurita curcuma
  • 500 ml supa de pasare
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml vin alb

sos:

  • 4 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 100 g fasole verde
  • 25 g unt
  • 100 ml lapte de cocos
  • 100 ml smantana lichida
  • amestec de condimente garam masala

 

Mod de preparare:

Se sărează şi se piperează carnea, apoi se prăjeşte de jur-împrejurîn ulei încins. Se toacă ceapa şi se adaugă în tigaie, împreună cu curcuma; se prăjesc 3 min. Se adaugă orezul clătit în jet de apă rece,\upa şi foaia de dafin.

Se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se acoperă vasul; se lasă să fiarbă la foc mic cca 35 min. Se toarnă vinul şi se lasă să mai fiarbă cca 10 min.

Se curăţă legumele; morcovul şi dovleceii se taie felii. Se încinge untul într-o tigaie de teflon şi se călesc mai întâi morcovii; se pră­jesc 3 min. la foc moderat, apoi se adaugă dovleceii şi se mai fierb împreună 2-3 min.

In final se adaugă în vas fasolea verde, urmată de smântână amestecată cu lapte de cocos. Se sărează puţin şi se lasă să fiarbă împreună 6-7 minute.

Orez indian cu piept de curcan

Orez_indian_cu_piept_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.