Orez in dovleac – usor de preparat
PrinteazaOrez in dovleac din: dovleac, orez, fasole, ciuperci, ceapa, porumb, supa, sare, piper, ulei.
- un dovleac de 1,5 kg
- 8 linguri orez
- o conservă mică fasole
- 350 g ciuperci proaspete
- o ceapă
- 2 linguri boabe de porumb
- 150 ml supă
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Dovleacul se spală la exterior si apoi i se pune un capac prin care se scot semintele.
Se scobeste apoi pentru a scoate miezul care se toacă mărunt.
Se taie ciupercile care se amestecă cu porumbul trecut prin apă si scurs, orezul, ceapa tăiat mărunt Si fasolea trecută si ea sub un jet de apă si scursă.
Se adaugă miezul dovleacului, sare şi piper.
Se umple dovleacul, se toarnă supa, se unge dovleacul cu ulei, se îmbracă în folie de aluminiu si se asază într-un vas de cuptor.
Se lasă o oră la cuptor.
Orez in dovleac
Pofta buna!