Orez cu dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu:dovlecei,  hrisca, ceapa, usturoi, castraveti, smantana, iaurt, miez de nuca, sare, piper, patrujel, ulei.

Ingrediente:Orez cu dovlecei

  • 150 g orez
  • doi dovlecei
  • 100 g hrişcă
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • doi cas­traveţi verzi
  • 200 ml smântână
  • 100 ml iaurt
  • 100 g miez de nucă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Hrişcă se pune la înmuiat cu două ore înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu sare. Orezul se fierbe în apă cu sare şi puţin piper, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Dovleceii se spală, se taie ron­dele subţiri, se condimentează şi se pun într-un castron. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun feliile de dovlecei şi se prăjesc până devin aurii.

Se scot pe un şervet absor­bant, apoi se aşază pe un pla­tou. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă hrişcă scursă de apă, miezul de nucă tocat mă­runt, sare, piper şi pătrunjel după gust. Se călesc la foc mic cinci minute, se iau de pe foc şi se pun într-un castron.

Se aşază orezul pe un platou, deasupra se pun dovleceii prăjiţi şi în mijloc hrişcă. Se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc imediat.

Orez cu dovlecei

Orez cu dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.