Orez cu curcan în stil indian

Printeaza

O reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan, patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si ceapa verde.

Inrgediente:Orez cu curcan în stil indian

  • 1 lingura ulei de masline
  • 375 g orez Basmati brun spalat
  • 1 ceapa tocata fin
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • un praf garam masala (cardamon, piper, cumin)
  • un praf coriandru macinat
  • 0.5 lingurita condiment de curry
  • 750 ml supa de pui fierbinte cu continut redus de sodiu
  • 1 frunza de dafin
  • 3 cozi mari de telina tocate
  • 4 fire de ceapa verde tocate
  • 1 morcov mare ras
  • 140 g boabe de struguri rosii fara seminte si taiate in doua
  • 450 g piept de curcan fara piele, fiert si taiat cubulete
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • frunze de salata gen artar
  • 75 g nuci pecan prajite, taiate bucati mari

Pentru dressing:

  • 4 linguri suc de portocale
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 4 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingura codite de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Se adauga orezul si se amesteca cu uleiul, apoi se caleste, amestecand des, 1 minut. Se adauga ceapa, ghimbirul, garam masala, coriandrul si condimentul de curry si se caleste totul in continuare amestecand 3-4 minute sau pana cand ceapa a inceput sa se inmoaie.

Se adauga supa fierbinte si frunza de dafin si se da intr-un clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera si se fierbe la foc mic 25 de minute sau pana cand orezul este gata. Se arunca frunza de dafin si se pune orezul intr-un castron mare pentru a se raci.

Intre timp, pentru a prepara dressingul, se amesteca zeama de portocala cu cea de lamaie verde, cu uleiul si coditele de ceapa verde tocate. Se presara piper dupa gust.

Se adauga telina, ceapa verde si morcovul peste orezul racit. Se pastreaza jumatate din cantitatea de struguri si se adauga o jumatate la orez, impreuna cu carnea de curcan si cu patrunjelul. Se stropeste cu dressing si se amesteca salata bine, dar cu grija.

Se aranjeaza un pat de frunze de salata pe patru farfurii si se aranjeaza deasupra cate o gramajoara de salata de orez. Se presara restul de boabe de struguri si nucile pecan si se serveste.

Orez cu curcan în stil indian

Orez cu curcan în stil indian

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.