Orez cu vin si ciuperci

Printeaza

Orez cu vin si ciuperci din: orez, ciuperci, vin, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Orez_cu_vin_si_ciuperci

  • 150 g orez cu bob rotund
  • 6 ciuperci conservate
  • 100 ml vin alb
  • o ceapa mare
  • o lingura ulei
  • cateva fire patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se călească. După ce s-a înmuiat, se adau­gă orezul bine spălat în 2-3 ape şi scurs apoi. Se lasă să se călească în jur de 2 minute, se adaugă ciuper­cile feliate, sarea, piperul, vinul şi se completează cu apă.

Se lasă la fiert 20 de minute, şi se opreşte focul în momentul în care lichidul a scăzut, dar fără să se evapore tot. Se presară pătrunjel proas­păt, se acoperă cu un capac si se lasă 10 minute înainte de a-l aduce la masă.

Orez cu vin si ciuperci

Orez_cu_vin_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.