Orez cu ton si curry

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu ton si curry din: ceapa, orez alb cu bob lung, ou, 2 albusuri, sare, piper, patrunjel, ton, unt, faina, curry, iaurt degresat, lapte degresat, suc de lamaie si branza cedar. Bucăţile de orez cu ton peste care s-a ras brânză constituie o gustare copioasă.

Ingrediente:

  • 50 g ceapă rasăOrez cu ton si curry
  • 225 g orez alb cu bob lung
  • 1 ou întreg plus 2 albuşuri
  • 4 linguri pătrunjel tocat
  • sare şi piper
  • 400 g ton în suc propriu, scurs şi fărâmiţat
  • 40 g unt
  • 1 linguri faină albă simplă
  • 2 linguri curry
  • 350 ml lapte degresat
  • 125 g iaurt degresat
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 50 g brânză cedar degresată, rasă fin

 

Mod de preparare:

Se tapetează cu hârtie o tavă pentru cuptor cu dimensiunile 18×28 cm. Se fierbe ceapa şi orezul în apă sărată 12 minute sau până se înmoaie orezul. Se scurg şi se pun într-un castron.

Se bate oul şi se adaugă la orez împreună cu 2 linguri de pătrunjel şi se potri­veşte de sare şi piper Se aşază în tavă. 3 Se presară tonul peste stratul de orez. Se topeşte untul într-o crăticioară, apoi se adaugă peste el făina şi curry şi se fierb 1 minut.

Se ia de pe foc şi se pune treptat laptele, amestecând. Se adaugă şi iaurtul şi se aduce la fierbere, apoi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute până capătă consistenţă.

Intre timp, se încălzeşte cuptorul la 180°C. în sos se adaugă sucul de lămâie şi albuşurile, sare şi piper Se toarnă sosul peste ton, se presară brânză pe deasupra şi se coace la cuptor 25-30 de minute, până se rumeneşte. Când s-a răcit, se scoate tava şi se taie 12 felii.

Orez cu ton şi curry

Orez cu ton si curry

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.