Orez cu şuncă de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu:sunca de porc, fasole verde, fasole rosie boabe, ceapa, usturoi, ardei capia, boia dulce, boia iute, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi şuncă de porc
  • 100 g orez
  • 100 g fasole verde
  • o conservă fasole roşie boabe
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • un ardei capia
  • o linguriţă cu boia dulce
  • un varf cutit boia iute
  • 200ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se pune într-un cas- tronel împreună cu boiaua dulce şi boiaua iute.

Se adaugă sare şi un sfert din cantitatea de ulei, amestecându-se cu lingura până rezultă o pastă. Se ung bucăţile de şuncă cu pastă, se acoperă cu folie alimen­tară şi se lasă să stea la rece 30 de minute.

Se aşază pe o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc potri­vit până pot fi pătrunse cu dinţii unei furculiţe. Ardeiul capia se spală şi se taie cubuleţe; fasolea verde se taie bucăţi mai mici şi se fierbe în apă cu sare.

Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul rămas, se pun ceapa şi ardeiul, se călesc cinci minute şi se adaugă orezul spălat.

Se acoperă cu apă, se condi­mentează şi, când orezul este aproape fiert, se adaugă fasolea roşie şi fasolea verde. Se mai fierbe 10 minute şi se opreşte focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.