Orez cu sofran si scortisoara

Printeaza

Orez cu sofran si scortisoara din: orez, ceapa, stafide, sofran, ghimbir, scortisoara, chimen, turmeric, ulei, masline, rosii galbene, rosii cherry, sare, piper, patrunjel, linte, ardei iute, broccoli.

Ingrediente:Orez_cu_sofran_si_scortisoara

  • 230 g orez
  • două cepe
  • 25 g stafide
  • şofran
  • 4 g ghimbir
  • 2 g scorţişoară
  • 2 g chimen
  • 2 g turmeric
  • 75 ml ulei
  • 100 g măsline feliate
  • 250 g roşii galbene
  • 200 g roşii cherry
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • linte
  • ardei iute
  • broccoli

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei până devine sticloasă, se adaugă scorţişoara, turmericul, şofranul, ghimbirul şi chimenul.

Se amestecă două minute, se adaugă orezul spălat scurs de apă şi se amestecă. Se ţin pe foc 3-4 minute, se toarnă apă cât să depăşească de două ori orezul, se presară măslinele şi stafidele şi se condimentează.

Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mediu spre mic până se umflă orezul şi apa a scăzut. Se adaugă roşiile galbene şi cele cherry tăiate sferturi, se amestecă şi se mai ţine pe foc cinci minute.

După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel proaspăt tocat, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească minimum cinci minute.

 

Orez cu sofran si scortisoara

Orez_cu_sofran_si_scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.