Orez cu scortisoara si ardei iute

Printeaza

Orez cu scortisoara si ardei iute din: orez, suc de rosii, ceapa, praz, ardei capia, ardei iuti, scortisoara, fasole, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:Orez_cu_scortisoara_si_ardei_iute

  • 320 g orez
  • 500 g suc de roşii
  • o ceapă roşie
  • un fir de praz mic
  • un ardei capia
  • doi ardei iuţi
  • o linguriţă cu scorţişoară
  • 150 g fasole boabe roşie
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea roşie se fierbe cu câteva ore înainte şi se pune într-un bol.

Uleiul se încinge într-o cratiţă, apoi se adaugă prazul, ceapa roşie şi ardeii tocate mărunt.

Se călesc zece minute la foc mediu, se adaugă sucul de roşii, pătrunjel tocat, sare şi piper după gust.

Se fierb până se obţine un sos mai gros, se adaugă fasolea roşie, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Orezul se spală până ce apa rămâne curată, apoi se fierbe în apă cu sare.

Se pune într-o strecurătoare, se clăteşte cu apă rece şi după ce s-a scurs se pune în cratiţa cu sosul de legume.

Se adaugă pătrunjel proaspăt tocat, se amestecă bine până se încorporează toate ingredientele, se verifică de gust şi se condimentează dacă mai este nevoie.

Orez cu scortisoara si ardei iute

Orez_cu_scortisoara_si_ardei_iute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.