Orez cu salată de morcovi

Printeaza

Orez cu salată de morcovi

Orez cu salată de morcovi

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 300 g ciuperci
  • 200 g mazăre
  • 3 morcovi
  • o jumătate de ţelină
  • un sfert de varză albă
  • o ceapă
  • doi ardei capia
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • o lămâie
  • sos de roşii dulce

Preparare:

Doi morcovi şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.

Se pune peste legumele rase împreună cu sucul de lămâie, sarea, piperul şi două linguri de ulei. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece până în momentul servirii.

Ceapa se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se căleşte două minute în ulei încins. Se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, se prăjeşte timp de două minute, apoi se adaugă apă cât să-l depăşească cu două degete.

Se adaugă morcovul rămas curăţat şi tăiat cubuleţe, sarea şi piperul după gust. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii.

Se prăjesc în ulei încins, apoi se scot cu o spumieră. Când orezul este aproape făcut se adaugă ciupercile, ardeii capia tocaţi în cubuleţe, mazărea fiartă, mărarul, pătrunjelul şi se amestecă.

Orez cu salată de morcovi

Orez cu salată de morcovi.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine. Si eu gatesc des ore cu legume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.