Orez cu rosii

Printeaza

Orez cu rosii din: orez, rosii, usturoi, ardei, ulei, patrunjel, masline, sare, piper.

Ingrediente:Orez cu rosii

  • 500 g orez
  • 6 roşii
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 ardei
  • ulei
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 100 g măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Roşiile se decojesc, se taie mărunt. Intr-o tavă unsă cu ulei se pune un strat de roşii, apoi se presară cu sare, piper, pătrunjel tocat mărunt, usturoi şi ardei tăiaţi felii subţiri.

Orezul se spală în mai multe ape, se scurge şi se amestecă cu măslinele şi pătrunjelul. Se adaugă un strat de orez peste stratul de roşii şi se repetă oper­aţia de mai multe ori, terminându-se cu un strat de roşii presărat cu sare, piper, pătrunjel, ustur­oi.

Se introduce la cuptor 40 de minute, până fierbe orezul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.