Orez cu praz si carnati

Printeaza

Orez cu praz si carnati din: carnati taranesti, orez, praz, ardei, ulei.

Ingrediente:Orez cu praz si carnati

  • 350 g cârnaţi ţărăneşti
  • 300 g orez
  • 2 fire praz
  • 1 ardei
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul, se taie în două pe lungime, apoi se taie miezul felii. Se pune într-o cratiţă în 4 linguri de ulei, adăugându-se cârnaţii, tăiaţi bucăţi mai mari. Se acoperă cratiţa şi se călesc împreună 3-4 minute. Se adaugă apoi orezul înmuiat în prealabil 20 de minute.

Se lasă să se mai călească timp de 5 minute, apoi se toarnă 500 ml de apă. Se condimentează după gust cu sare şi piper. După ce zeama a dat în clocot, se adaugă ardeiul, tăiat felii, se acoperă cratiţa şi se lasă la fiert aproximativ 20 de minute, fără a amesteca.

După preferinţă, orezul poate fi servit cu caşcaval ras.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.