Orez cu peşte afumat şi susan

Printeaza

Orez cu peşte afumat şi susan

Orez cu peşte afumat şi susan

Ingrediente:

  • 4 fileuri peşte afumat
  • 250 g orez
  • o ceapă
  • doi ardei graşi
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • mărar
  • o lămîie
  • susan
  • boia dulce
  • curry

 

Preparare:

Seminţele de susan se prăjesc la foc mic într-o tigaie fără ulei şi se lasă să se răcească. Orezul se spală în apă rece pînă cînd apa rămîne clară şi se pune într-o stre-curătoare.

Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se adaugă orezul şi se căleşte trei minute la foc mic. Se toarnă două căni de apă, se condimentează şi se lasă la fiert la foc potrivit pînă cînd orezul este gata.

Ceapa şi ardeii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se călesc separat în puţin ulei, se pun peste orez şi se amestecă.

Fileurile de peşte se taie în bucăţi mai mici şi se curăţă de oase. Se stropesc cu sucul de lămîie şi se aşază pe un platou. Se pune orezul cald, se presară seminţele de susan, mărarul tocat şi se serveşte.

Orez cu peşte afumat şi susan1.jpg

Orez cu peşte afumat şi susan

Orez cu peşte afumat şi susan.jpg  Orez cu peşte afumat şi susan1.jpg  Orez cu peşte afumat şi susan2.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.