Orez cu legume, carne de oaie si caju

Printeaza

Orez cu legume, carne de oaie si caju din: carne de oaie, ceapa, unt, orez, fasole, mazare, morcov, sofran, sare grunjoasa, sare, caju.

Ingrediente:Orez_cu_legume_carne_de_oaie_si_caju

  • 700 g cuburi carne de oaie
  • 2 cepe
  • 150 g unt
  • 500 g orez cu bob lung
  • 300 g fasole, mazăre, morcov congelate
  • 1 vârf de cuţit subţire şofran
  • 1 lingura sare grunjoasă
  • 1 lingurita sare fină
  • 50 g caju

 

Mod de preparare:

Într-un vas cu fund dublu se topeşte untul şi se căleşte ceapa. Apoi se pune carnea, se presară sare fină şi se lasă 10 minute, la foc mare, amestecând continuu. Se pune orezul, se lasă 5 minute amestecând continuu, apoi se toarnă peste el 700 ml apă clocotită și sărată cu sare grunjoasă.

Se pun şi legumele congelate (fasole, mazăre, morcovi), se presară şofranul, se amestecă și se dă la cuptor 20 de minute.  Apoi, se verifică, se mai pun 100 ml apă şi se lasă încă 25 de minute la cuptor. Se poate servi şi cu sâmburi de caju deasupra.

Orez cu legume, carne de oaie si caju

Orez_cu_legume_carne_de_oaie_si_caju

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.