Orez cu lapte la pahar

Printeaza

Orez cu lapte la pahar din: lapte, orez, zahar, sare, vanilie, mandarina, lamaie, portocala, piersica.

Ingrediente:Orez cu lapte la pahar

  • 600 ml lapte
  • 100 g orez
  • 50 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 1/2 portocală
  • 1 mandarină
  • 1 piersică mică
  • 2 căpşuni mărunţite

 

Mod de preparare:

Speli orezul. Fierbi laptele, adaugi zahărul, sarea, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Amesteci uşor, pui orezul şi fierbi la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se prindă.

Când e gata, îl laşi să se mai răcească. Speli piersica, o tai cubuleţe, apoi cureţi portocala şi mandarina şi le tai în bucăţi mici. Pui orezul în 2 pahare înalte, pe care le umpli pe jumătate.

Peste stratul de orez, aşezi fructele şi câteva cubuleţe de căpşuni. Umpli paharele cu restul de orez şi decorezi, după preferinţă, cu bucăţele de portocală, mandarină, piersică şi de căpşuni.

Serveşti desertul rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.