Orez cu file de porc

Printeaza

Orez cu file de porc din: orez, sos de soia, vin, file de porc, ceapa, ulei, sparanghel, ghimbir, usturoi, creson, sare, piper.

Ingrediente:Orez_cu_file_de_porc

  • 100-150 g orez
  • 750 ml fond de vită (gata preparat)
  • 250 ml fond asiatic (gata preparat)
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2-3 linguri vin de orez
  • 250 g fileuri de porc
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2-3 linguri ulei de susan
  • 200 g sparanghel verde din conservă
  • sare
  • piper
  •  praf de ghimbir şi de usturoi
  • 1/2 mănunchi de creson

 

Mod de preparare:

Se pune orezul intr-o strecurătoare şi se opăreşte cu apă fierbinte. Se amestecă fondul de vită cu fondul asiatic, cu sosul de soia si cu vinul de orez.

Compoziţia se pune într-o oală împreună cu orezul şi se lasă la fiert. Se fierbe la foc mic cca 15-20 de minute.

Se spală fileurile de porc, se scurg şi se taie felii subţiri. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele.

Se încinge uleiul in wok, se adaugă ceapa verde şi fileurile de porc şi se prăjesc cca 4-5 minute amestecând continuu.

Sparanghelul se pune într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. Se taie în bucăţi potrivite şi se adaugă peste carne. Se încălzeşte si se condimentează cu mirodenii.

Carnea şi sparanghelul se amestecă cu orezul, se pune în boluri şi se serveşte presărată cu creson.

Orez cu file de porc

Orez_cu_file_de_porc

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.