Orez cu creveti si parmezan

Printeaza

Orez cu creveti si parmezan din: orez, creveti, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, ardei gras, unt, parmezan, orez.

Ingrediente:Orez cu creveti si parmezan

  • 1 cescuta cu orez
  • 100 g creveti
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 100-150 ml vin alb
  • 500 ml supa de legume
  • ardei gras (verde, rosu, galben)
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • ulei de orez

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa în două linguri cu ulei de orez, la foc mic, 2-3 minute. Adaugă apoi usturoiul tăiat în feliuţe. Pune orezul spălat în apă rece. Imediat ce orezul devine traslucid, toarnă vinul alb.

Lasă să dea în câteva clocote, apoi adaugă supa de legume fierbinte. Amestecă şi lasă să fiarbă.

Separat, topeşte untul. Adaugă creveţii, lasă-i pe foc 34 minute şi pune-i peste ore­zul fiert. La final, încorporează ardeii graşi tăiaţi în cubuleţe. Opreşte focul şi serveşte cu parmezan ras.

Orez cu creveti si parmezan

Orez cu creveti si parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.