Orez cu ciuperci si ceapa

Printeaza

O reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Orez cu ciuperci si ceapa

  • 200 g orez
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de sare. (La 1 cana de orez puneti 650-700 ml apa). Intre timp, curatati ciupercile, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si taiati-le in feliute.

Incingeti intr-o tigaie mare uleiul si caliti in aceasta ceapa ramasa, tocata cat mai marunt. Dupa 2 minute puneti feliutele de ciuperci si caliti-le la foc mic, pana cand se evapora toata zeama pe care aceasta o lasa, apoi potriviti de sare si piper.

Serviti orezul fiert cu ciupercile calite calde.

Orez cu ciuperci si ceapa

Orez cu ciuperci si ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.