Orez cu ciuperci shiitake

Printeaza

Orez cu ciuperci shiitake din: orez, ciuperci, ardei, ceapa verde, ulei, sos de soia, sos de peste.

Ingrediente:Orez_cu_ciuperci_shiitake

  • 250 g orez cu bob lung
  • 200 g ciuperci shiitake uscate
  • 2 ardei roşii
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri sos de soia deschis la culoare
  • 2 linguri sos de peşte

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se pune la o parte. Se înmoaie ciupercile shiitake în apă.

Ardeiul se taie în bucăţi potrivite. Ceapa verde se taie în jumătate pe lungime şi apoi se taie bucăţi. Se încinge uleiul în wok şi se prăjeşte ceapa. Apoi se adaugă bucăţile de ardei şi se mai lasă puţin la prăjit.

Dacă e necesar, ciupercile shiitake scurse se taie în bucăţi mai mici, se adaugă peste legume şi se prăjesc. Se condimentează cu sos de soia şi cu sos de peşte.

La sfârşit, se adaugă orezul fiert şi se mai prăjesc până când orezul este fierbinte.

Orez cu ciuperci shiitake

Orez_cu_ciuperci_shiitake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.