Orez cu carne de vitel

Printeaza

Orez cu carne de vitel din: vrabioara de vitel, orez, piure de rosii, vin rosu, ceapa, morcovi, sare, boia dulce, piper, ulei de masline si patrunjel verde.

Ingrediente:Orez_cu_carne_de_vitel

  • 400 g vrabioara de vitel
  • 300 g orez cu bobul lung
  • 300 g piure de rosii
  • 15 ml vin rosu dulce
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • o lingurita boia dulce
  • piper negru macinat
  • 30 ml ulei de masline
  • o legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se spală bucata de carne, se şterge şi se taie fâşii. Se pune uleiul în tigaie, se adaugă carnea şi se înăbuşă 5-10 minute. Se stropeşte cu puţin vin dulce şi se lasă să scadă la cuptor. Se condimentează cu sare şi piper.

Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşă în uleiul de măs­line. Se adaugă şi morcovul ras pe răzătoarea mică şi o linguriţă de boia dulce. Se lasă să se rume­nească şi se pune apoi orezul spălat în prealabil. Se toarnă apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic până se umflă orezul.

Se amestecă continuu să nu se lipească. La sfârşit, se pune piureul de roşii, piper şi sare, se condimen­tează dacă mai este cazul cu boia şi se acoperă cu un capac.Se scoate carnea din cuptor şi se amestecă cu orezul fiert. Se ornează cu pătrunjel şi se serveşte cu garnitură de murături.

Orez cu carne de vitel

Orez_cu_carne_de_vitel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.