Orez cu bacon, pui si mazare

Printeaza

Orez cu bacon, pui si mazare din: orez basmati, ulei, bacon, ceapa, usturoi, unt, mazare, friptura de pui, rosii si sos de rosii.

Ingrediente:Orez_cu_bacon_pui_si_mazare

  • 300g de orez basmati
  • 1 lingura de ulei
  • 3-4 felii de bacon, taiate bucati
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 25g de unt
  • 140g de mazare congelata
  • 175g friptura de pui rece, taiata fasii
  • 3-4 rosii, tocate marunt
  • 2 linguri sos de soia

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa intr-o cratita si se adauga orezul. Se fierbe 8-10 minute pana cand se face, dar este inca tare. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajeste baconul pana cand devine crocant si se rastoarna pe o farfurie. Se pun in tigaie ceapa si usturoiul si se prajesc pana cand se inmoaie.

Se scurge orezul si se adauga in tigaie impreuna cu baconul, untul, mazarea congelata si puiul. Se incalzeste amestecand continuu pana aproape de fierbere. Se adauga rosiile taiate, sosul de soia, sare si piper, daca este cazul.

Orez cu bacon, pui si mazare

Orez_cu_bacon_pui_si_mazare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.