Orez condimentat cu anghinare

Printeaza

Orez condimentat cu anghinare din: ulei de masline, usturoi, boia, chimen, oregano, piper rosu, piper negru, ceapa, orez, rosii, anghinare, naut, supa de legume, sare, patrunjel, lamaie.

 

Ingrediente: Orez condimentat cu anghinare

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • ½ lingura boia de ardei afumat
  • 1 linguriță de chimen
  • ½ linguriță oregano
  • ¼ linguriță piper roșu
  • piper negru
  • 1 ceapa
  • 1 cană orez
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 1 cutie inimi de anghinare
  • 1 cutie năut
  • 1.5 cesti supa de legume
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ legatura patrunjel
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Tocati usturoiul și adăugați intr-o tigaie mare, împreună cu uleiul de măsline.

Gatiti la foc mediu-scăzut timp de 1-2 minute. Adăugați paprika afumat, chimen, oregano, piper rosu si piper negru.

Se amestecă și gatiti pentru încă un minut.

Tocati ceapa și adăugați in tigaie. Gatiti aproximativ 5 minute. Adaugati orezul si sotati timp de inca 2 minute.

Scurgeti nautul si inimile de anghinare, apoi adăugați-le in tigaie impreuna cu rosiile cubulete, supa de legume și sare.

Tocati patrunjelul si adaugati-l in tigaie, rezervând o cantitate mică pentru servire.

Se amestecă toate ingredientele în tigaie până se combina.

Puneți un capac și dati focul la mediu-mare, aduceti la fierbere si apoi dati focul la mic. Fierbeti timp de 20 de minute.

Opriti focul si lasati sa se odihneasca timp de 5 minute. Scoateți capacul si amestecati cu o furculita.

Serviti cu patrunjel si lamaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.