Orez condimentat cu anghinare
PrinteazaOrez condimentat cu anghinare din: ulei de masline, usturoi, boia, chimen, oregano, piper rosu, piper negru, ceapa, orez, rosii, anghinare, naut, supa de legume, sare, patrunjel, lamaie.
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- ½ lingura boia de ardei afumat
- 1 linguriță de chimen
- ½ linguriță oregano
- ¼ linguriță piper roșu
- piper negru
- 1 ceapa
- 1 cană orez
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 cutie inimi de anghinare
- 1 cutie năut
- 1.5 cesti supa de legume
- ½ linguriță de sare
- ¼ legatura patrunjel
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Tocati usturoiul și adăugați intr-o tigaie mare, împreună cu uleiul de măsline.
Gatiti la foc mediu-scăzut timp de 1-2 minute. Adăugați paprika afumat, chimen, oregano, piper rosu si piper negru.
Se amestecă și gatiti pentru încă un minut.
Tocati ceapa și adăugați in tigaie. Gatiti aproximativ 5 minute. Adaugati orezul si sotati timp de inca 2 minute.
Scurgeti nautul si inimile de anghinare, apoi adăugați-le in tigaie impreuna cu rosiile cubulete, supa de legume și sare.
Tocati patrunjelul si adaugati-l in tigaie, rezervând o cantitate mică pentru servire.
Se amestecă toate ingredientele în tigaie până se combina.
Puneți un capac și dati focul la mediu-mare, aduceti la fierbere si apoi dati focul la mic. Fierbeti timp de 20 de minute.
Opriti focul si lasati sa se odihneasca timp de 5 minute. Scoateți capacul si amestecati cu o furculita.
Serviti cu patrunjel si lamaie.
Pofta buna!