Orez cu ciuperci si legume

Printeaza

Orez cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza, ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si alune.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 250 g ciuperci, taiate felii
  • 150 g varza, taiata fasii
  • 2 linguri ulei de susan
  • 4 oua, batute usor
  • 250 g orez, fiert si racit
  • 250 g creveti fierti
  • o legatura de ceapa verde, taiata marunt
  • 150 g mazare congelata
  • 2 linguri sos de soia
  • 30 g alune prajite sau seminte de caju, maruntite, pentru servit

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie incinge 1 lingura ulei de floarea soarelui, adauga ciuperci si caleste-le, amestecand tot timpul. Pune-le pe un platou. Adauga restul de ulei si legumele in tigaie si caleste cateva minute, pana se inmoaie; scoate-le din tigaie.

Adauga uleiul de susan in tigaie, apoi toarna ouale batute. Lasa-le sa se coaca la fel ca la o omleta. Adauga orez cand ouale sunt pe jumatate coapte si lasa-le pe foc, amestecand, pana cand ouale sunt complet facute, iar orezul bine patruns.

Adauga crevetii, ceapa verde si mazarea, apoi pune legumele si ciupercile inapoi in tigaie. Caleste 3-4 min, amestecand. Adauga sos de soia, dupa gust, amesteca bine si serveste cu alune maruntite.

Orez cu ciuperci si legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine orezul cu ciuperci 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.