Orez cu cascaval si sos de rosii

Printeaza

Orez cu cascaval si sos de rosii din: orez, unt, cascaval, apa, sos de rosii, sare, piper.

Ingrediente:Orez cu cascaval si sos de rosii

  • 3 ceşti (de cafea) cu orez
  • 100 g unt
  • 150 g caşcaval ras
  • 2 ceşti cu apă
  • 3 linguri sos de roşii
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se alege orezul şi se spală bine în cinci-şase ape, frecând uşor între degete în ultimele două ape. Se pune untul într-o cratiţă, pe foc, să se topească, apoi se toarnă orezul şi se amestecă. Se toarnă o ceaşcă de apă fierbinte şi se adaugă puţină sare şi puţin piper.

Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de 15-17 minute. Când apa a scăzut şi orezul este fiert, se amestecă bine şi caşcavalul ras, cu două-trei linguri sos de roşii mai gros şi şe pune într-o cratiţă unsă cu unt.

Se dă la cuptor pentru cinci-şapte minute. Se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe o farfurie.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.