Orez cu cardamon

Printeaza

O reteta de orez cu cardamom din:  orez basmati, ulei de floarea soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare.

Ingrediente:Orez cu cardamon

  • 225 g orez basmati
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 6 teci de cardamon verde, despicate
  • 1 lingurita cumin negru
  • Sare

 

Mod de preparare:

Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu apa rece si se lasa la inmuiat 30 de minute. Apoi se scurge si se lasa deoparte in sita. Se pune o oala cu apa la fiert. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare la foc potrivit.

Cand uleiul este incins, dar nu fumega, se micsoreaza flacara la minim, se adauga cardamonul si semintele de cumin si se calesc 1 minut. Se adauga orezul scurs peste condimente, se mareste flacara la mediu si se caleste inca 2-3 minute. Se potriveste de sare.

Se toarna 475 ml de apa clocotita din oala. Se fierbe orezul si apoi se lasa sa se odihneasca pentru ca boabele de orez sa ramana rasfirate: se ia cratita de pe foc si se lasa 8-10 minute.  Se rasfira usor orezul cu o furculita si se serveste.

Orez cu cardamon

Orez cu cardamon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.