Orez calit cu sunca si mazare

Printeaza

Orez calit cu sunca si mazare din: orez, mazare, sunca, ceapa, curcuma, patrunjel, sare, piepr, ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:

  • 200 g oirez cu bobul lung
  • 150 g mazare congelata
  • 150 g sunca fiarta
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita curcuma (sofran indian)
  • 1 legatura patrunjel
  • Sare, piper macinat
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Orezul se pune intr-o sita si se spala bine de tot sub jet de apa. Apoi il pui la fiert in apa cu putina sare. Il fierbi la foc mic, acoperit, circa 20 de minute. Apoi il lasi sa se raceasca.

Dezgheti mazarea, tai sunca in bucatele mici. Speli patrunjelul, il scuturi de apa si il toci marunt. Decojesti ceapa, o tai fin si o calesti in ulei pana cand devine aurie. Adaugi mazarea si sunca, prajesti totul 2-3 minute.

Adaugi orezul fiert si mai lasi totul la prajit circa 3 minute, amestecand incontinuu. Condimentezi cu sofran indian, sare si piper si adaugi si patrunjelul.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pare o reteta interesanta. Poate o sa o incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.