O reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în seleniu, potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul antitumoral. In medicina […]
Opt retete pentru Craciun
PrinteazaOpt retete pentru Craciun: Retetele pentru Craciun sunt o parte esentiala a sarbatorilor de iarna. Ele reprezinta nu numai un deliciu culinar, ci si o modalitate de a aduce familia si prietenii impreuna in jurul mesei festive.
Aceste retete pot varia de la tari la tari si de la o regiune la alta, dar au un lucru in comun: ele imbina traditia cu creativitatea pentru a oferi preparate unice si memorabile.
Opt retete pentru Craciun:
Tocanita cu carne de vitel
O reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi, patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii proaspete decojite 1 lingură bulion 2 […]
Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars
O reteta delicioasa de tort cu: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina, budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3 linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci vanilie Mod de preparare: Intr-o […]
Porc cu ardei in sos de bere
Porc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia […]
Supa crema de praz cu creveti
Supa crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel, telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200 g smantana sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel […]
Piept de porc cu radacinoase la cuptor
O reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale: potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice, păstârnacul este recomandat […]
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare, ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă, cei mai mulţi dintre noi se gândesc s-o fiarbă sau s-o gratineze; sunt convins că şi dvs. faceţi la fel. […]
Vitel cu dovleac
Vitel cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei, patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara Mod de preparare: Curatati carnea de […]
Pofta buna!