Omleta japoneza – (omuraisu)

Printeaza

Omleta japoneza

Omleta japoneza – (omuraisu)

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 100 g ciuperci
  • 20 g ulei
  • 60 g carne de pasăre
  • 100 g orez
  • 5 linguri vin alb
  • 6 ouă
  • 4 linguri ketchup de tomate
  • pătrunjel verde.

Preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, la foc mic. Când s-a rumenit un pic, se pune carnea de pasăre tăiată cubuleţe, apoi ciupercile. Se amestecă ingredientele, se lasă la foc mic să se călească, 4-5 minute. Apoi, se adaugă 4 linguri de ketchup de tomate şi orezul fiert, după care se amestecă bine întreg aluatul.

Pentru gust, se pune o linguriţă de vin alb, sare şi piper negru măcinat. După ce se rumeneşte umplutura, se stinge focul. în alt vas, se bat ouăle şi se condimentează cu puţină sare şi piper negru măcinat, după gust. Se unge cu ulei altă tigaie şi se face focul mic.

Când tigaia e fierbinte, ouăle bătute se toarnă în tigaie şi se mişcă înainte şi înapoi. Când omleta e aproape gata, se pune peste ea umplutura şi se întinde uniform. Se stinge focul, iar omleta se împătureşte în formă de semilună.

Omleta se pune în farfurie, astfel încât cele două părţi de omletă unite să fie dedesubt. Preparatul se garniseşte cu ketchup de tomate şi verdeaţă.

OMLETA JAPONEZA (omuraisu).jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mancat omleta japoneza pana acum 🙂 N-arata rau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.