Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute

Printeaza

Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute din: ulei de masline, dovlecel, pasta de ardei iute, oua, humus, ardei copt, masline, coriandru.

 

Ingrediente: Omleta_cu_dovlecei_si_pasta_de_ardei_iute

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare
  • 1 linguriţă de pastă de ardei iute
  • 4 ouă
  • 3 linguri de humus
  • 1 ardei copt roşu, mare, din borcan, rupt în fâşii
  • 3 măsline verzi, fără sâmburi, tăiate in sferturi
  • 1 mână de coriandru

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie nonaderentă cu diametrul de 20cm, pune în ea dovlecelul ras şi căleşte-l câteva minute, amestecând ocazional, până când se înmoaie.

Intre timp, bate pasta împreună cu ouăle şi toarnă amestecul în tigaie. Găteşte totul la foc mic, amestecând, pentru a permite părţii nefăcute a omletei să ajungă pe fundul tigăii.

Când e gata pe două treimi, las-o 2 minute să se stabilizeze, fără să o atingi. Mută tortilla pe o farfurie, apoi pune-o la loc în tigaie cu partea nefăcută în jos, pentru a se găti şi pe această parte.

Pentru a servi, pune tortilla pe un tocător şi unge-o cu humus. Presară fâşiile de ardei copt, măslinele şi coriandrul.

Tai-o în sferturi şi mănânc-o fie caldă, fie rece.

Omleta cu dovlecei si pasta de ardei iute

Omleta_cu_dovlecei_si_pasta_de_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.